5 Snø observasjoner ved Rosendal (Hardanger/KVINNHERAD).
Observert av
CatoLeganger@obskorps
Gruppe
Obstur i Hardanger
Kildeangivelse
Jeg har sett dette
Kompetanse
*** (Kurset observatør. Observatøren har erfaring med å vurdere snøskredfare. Observatøren har grunnleggende kurs eller tilsvarende erfaring om bruk av regObs og Varsom. Kompetansen tilsvarer NVE sitt nivå 4a.)
Tidspunkt observert
13. januar 2020 kl. 14:18
Tidspunkt registrert
Sist endret

Skjul alle     Vis alle
Del på Facebook
Del på Twitter
Del på E-post
Værobservasjon
Nedbørstype
Regn
Temperatur
5,00 °C
Vindhastighet
4,0 m/s
Vindretning
Fra sørøst
Skydekke
95 %
Kommentar
Det har vore ein del nedbør i natt, samt i dag, måndag. Ser nysnøgrensa/0-grader ligg på om lag 700 moh. Det har vore litt vind jamt gjennom dagen. Mellom 7-11 m/s i høgda (ca). Litt roligare i dalane. Basert på det er det rimeleg å tru at det har gått føre seg litt vindtransport i høgda. Registrerte at i Røldal skisenter var det kome 20 cm nysnø i dag tidleg. Litt mindre her i ytre strøk rundt Rosendal, men det har snø og det snør framleis i høgda.
Snødekke
Nysnø siste døgn
25 cm
Nysnøgrense
600 moh
Snøgrense
600 moh
Snøfokk
Kraftig snøfokk
Snøfuktighet
Tørr
Snødekkehardhet
Mye tørr løssnø (10-30cm)
Kommentar
Registrerte at Røldal skisenter meldte om 20 cm nysnø i dag tidleg, måndag. Det har nok kome litt mindre enn det i ytre del av regionen. Det har fortsett å snø utover dagen. Sikten er litt redusert så det er vanskeleg å sei noko eksakt om snøfokk, men det har blåse jamt i heile dag. Registrerer at vindmåler på 700 moh har målt 8-11 m/s frå i natt og til i no. Lett til moderat snøfokk er rimeleg å anta at det har vore i heile dag. Det skal uansett auka på med vind. Same vindretning som hersker vidare. Observerer kraftig i kveld. Snødekket generelt varierer mykje ifht kor du er i regionen. Grensa for samanhengande skiføre ligg lågare ned i indre del, rundt Røldal, enn i ytre del, rundt Rosendal. Snødjupna varierer også mykje. For ytre del er det ein del forskjell i dei vestvendte sidene (og delvis tilgrensande sider) mot fjorden enn dei nordvendte (og tilgrensande). Det ligg meir snø jo lenger inn i dalane mot Folgefonna ein kjem. Men generelt har mildvêrssyklusane herja godt med snødekket sidan sesongstart.
Skredproblem

Tørre flakskred

Type svakt lag
Nedføyket svakt lag med nysnø
Avstand fra overflaten til det svake laget
Innen en halv meter
Størrelse på forventet skred
3 - Store
Utbredelse løsneområder
Noen bratte heng
N
V
Ø
S
Eksposisjon
Utsatt høyde topp
Høyde: 700 meter.
Skredfarevurdering
Skredvurdering
Det har kome ein del nysnø i natt; ca 20 cm og det har vekselvis fortsett å snø utover dagen. Det har vore noko vind i høgda frå S-SØ så nedføyka nysnø i motsette sektorar er å anta som skredproblem.
Utvikling
Vinden tek seg opp frå natt til tysdag og skal holde seg relativt stabil fram til iallfall utpå onsdag kveld, mogleg lengre. Det er også meldt meir nedbør frå i natt av. Kombinasjonen vil føre til pålagring i NV-N-NØ sektor. Vinden skal dreie meir frå vest frå onsdag av og skal halde seg slik ut veka.
Faregrad
faregrad 2 Moderat
Varselets riktighet
Varslet faregrad er riktig
Kommentar
FG 2 er nok rimeleg for regionen sett under eitt. Om vêret som er meldt slår til er det rimeleg med FG 3 frå tysdag av.
Notater
Tekst
Observasjoner er ein kombinasjon av det eg har sett med eigne auger, det eg har sett på webkamera og det eg har lest frå ulike kjelder.
Stedsinformasjon
Laster kart
wait image
Stedsnavn
Rosendal
Varslingsregion
Hardanger
Kommune
KVINNHERAD
Posisjoneringskilde
Klikk i kart på regObs
Moh
92 
Laster kart