4 Snø observasjoner ved Rosendal (Hardanger/Kvinnherad).
Observert av
CatoLeganger@obskorps
Gruppe
Obstur i Hardanger
Kildeangivelse
Har selv sett dette
Kompetanse
*** (Kurset observatør. Observatøren har erfaring med å vurdere snøskredfare. Observatøren har grunnleggende kurs eller tilsvarende erfaring om bruk av regObs og Varsom. Kompetansen tilsvarer NVE sitt nivå 4a.)
Tidspunkt observert
2. desember 2019 kl. 11:44
Tidspunkt registrert
Sist endret

Skjul alle     Vis alle
Del på Facebook
Del på Twitter
Del på E-post
Værobservasjon
Nedbørstype
Ikke nedbør
Temperatur
3,00 °C
Vindhastighet
0,5 m/s
Vindretning
Fra nord
Skydekke
95 %
Kommentar
Registrerer at det er -2,8 grader på om lag 700 moh. Same stad er det 1 m/s frå nord.
Snødekke
Nysnøgrense
200 moh
Snøgrense
200 moh
Snøfokk
Ikke snøfokk
Kommentar
Det har falle ein del snø siste par døger. Anslagsvis mellom 10-30 cm, men eg har ikkje sikre obs på dette. Denne antar eg er tørr pga temperaturen som har vore siste par dagar. Det er tynt snødekke opptil om lag 900-1000 moh. Aukande djupne over dette høgdeinterval, men ikkje spesielt store mengder. Eg vil tru at lenger inn i regionen og høgare til fjells er det meir snø. Registrerer at i Røldal er det falle ein del snø, men på webkamera til skisenteret er det framleis mykje stein som stikker fram.
Skredfarevurdering
Utvikling
Det ligg ein del tørrsnø tilgjengeleg for vindtransport om vinden aukar. Usikker på kor mykje snø som er tilgjengeleg, men anslagsvis mellom 10-30 cm ubunden snø. Mogleg ein del variasjon i regionen.
Faregrad
faregrad 0 Ikke vurdert
Kommentar
Eg har ikkje nok sikre observasjoner til å gi ei fornuftig vurdering av skredfaren per i dag, men dagens varsel oppfattes fornuftig mtp det eg har observert og det eg har registrert forut for start på varslingssesongen. Jo lenger inn i regionen ein kjem og jo høgare til fjells jo meir aktuelt er nok problemet.
Notater
Tekst
Eg er framleis utslått med influensa så får ikkje gjort ein fornuftig obstur før tidlegast litt uti veka. Planlagt obstur til Røldal neste helg.
Stedsinformasjon
Laster kart
wait image
Stedsnavn
Rosendal
Varslingsregion
Hardanger
Kommune
Kvinnherad
Posisjoneringskilde
Klikk i kart på regObs
Moh
92 
Laster kart