2 Snø observasjoner ved (Hardanger/SAUDA).
Observert av
ÅgeMidthun@obskorps
Kompetanse
*** (Kurset observatør. Observatøren har erfaring med å vurdere snøskredfare. Observatøren har grunnleggende kurs eller tilsvarende erfaring om bruk av regObs og Varsom. Kompetansen tilsvarer NVE sitt nivå 4a.)
Tidspunkt observert
14. februar 2019 kl. 16:39
Tidspunkt registrert
Sist endret

Skjul alle     Vis alle
Del på Facebook
Del på Twitter
Del på E-post
Faretegn
Type
Kommentar
Ikke gitt
Tett tåke/lavt skydekke gjør det for tiden vanskelig å gjøre fareobservasjoner på makronivå. Så det blir med hva man kommer over nær skisporet. Krysset over en ganske bred sigesprekk over en konveks (trolig fra foregående døgn med 20 mm nedbør. Økt masse har ført til sig på et av de svakere lagene i snødekket. Dette bekrefter for meg tilstedeværelsen av svakt lag som påvist tidligere. I dag, torsdag, er det kun kommet et par millimeter nedbør, så vannet har fått tid å drenere ut av snødekket i stor grad. Men rundt et av skarelagene er det relativt fuktig fremdeles.

Himmelretning
NV
Kommentar
Sigesprekk over langs konveks terrengform. Ikke et påtrengende faretegn når vannet drenerer ut, men et tegn på at økt overliggende vekt kan kollapse svakere lag i snødekket.
Snødekke

Copyright
ÅgeMidthun@obskorps
Kommentar
Profil på tvers av sigesprekk i konveks terrengform. Vanndrenasje og smelteomvandlet over øverste skarelag. Profilen er noe brattere her, og det virker derfor som om nederste snøpakke under skarelaget midt i er noe tørrere enn på den neste snøprofilen som jeg har dokumentert. Brattheten har nok sørget for at vannet har fulgt i overkant av skarelaget mot lavere terreng.
Stedsinformasjon
Laster kart
wait image
Varslingsregion
Hardanger
Kommune
SAUDA
Posisjoneringskilde
GPS i smartPhone
Moh
834 
+/- nøyaktighet
6 meter
Laster kart