5 Snø observasjoner ved (Hardanger/SAUDA).
Observert av
ÅgeMidthun@obskorps
Kompetanse
*** (Kurset observatør. Observatøren har erfaring med å vurdere snøskredfare. Observatøren har grunnleggende kurs eller tilsvarende erfaring om bruk av regObs og Varsom. Kompetansen tilsvarer NVE sitt nivå 4a.)
Tidspunkt observert
1. februar 2019 kl. 12:39
Tidspunkt registrert
Sist endret

Skjul alle     Vis alle
Del på Facebook
Del på Twitter
Del på E-post
Snødekke
Nysnø siste døgn
0 cm
Snøgrense
0 moh
Snøfokk
Lett snøfokk
Snøfuktighet
Tørr
Snødekkehardhet
Skare
Kommentar
Svært avblåst over 7-800 moh. Mye mildværsskare fra regnværet drøyt to uker tilbake. Siste snøfall er transportert bort av sterk vind. Harde fokksnøpartier med sastrugier i overflaten.

Copyright
ÅgeMidthun@obskorps
Himmelretning
NV
Skredfarevurdering
Skredvurdering
På høyfjellet - over 700 moh har vinden tatt hardt i flere runder nå. Det er ikke mye snø tilgjengelig for transport lengre, og fokksnøen ligger i harde flak i isolerte områder av ulik størrelse. Stadig mer mildværsskare er oppe i dagen - ref. snøprofil fra i dag der skaren er øverste lag. Forholdene virker stabile, og generelt inntrykk er at det må stor tilleggsbelastning om man skal ha sjans å påvirke noe som helst i dette området. Vindtegn tyder på at denne delen av regionen har blitt påvirket av vind fra flere retninger. Fokksnøen er litt preget av dette og finnes i flere le-sektorer. Greit med den utsatte sektor som er varslet - kanskje S-sektor bør inn i kakediagrammet igjen? Manglet snøsaga og fikk ikke gjort skikkelig stabilitetstest i leheng med fokksnø.
Utvikling
Ser ikke at det ligger an til den store utviklingen før vi får påfyll av snø. VI får følge med på videre kanting rundt de øvre skarelagene.
Faregrad
faregrad 2 Moderat
Varselets riktighet
Varslet faregrad er riktig
Kommentar
Greit å holde på en svak fg2. Virker nesten stabilt nok til å tendere mot fg 1 i denne delen av regionen. Kan dog være mer komplekse forhold knyttet til fokksnø i indre, og høyereliggende deler av regionen som gjør at 2 er fornuftig å holde.
Snøprofil

Lagdeling
10 observert
Temperatur
7 observert


FGrainform4FGrainsize [mm]1FLWCPDensity[kg/m³]KStabilityTestsI050100150Depth [cm]-10-8-6-4-20Temperature [°C]hdDh(z)hdOhdd0.3De1 - 1.5DiD(1) Kantkorn under overliggende skare. Ikke så utviklet somlavere i terrenget. Virker som om fasetteringen har værtkraftigere i beltet 550moh til ca 750 moh - derkornstørrelsen er noe større.(2) Det gamle gjennomfuktede snødekket fra rundt nyttårstider.Bombe solid bunnpakke.(1)(2)GNDCreated with niViz on 2020-07-15T11:21:47


Stedsinformasjon
Laster kart
wait image
Varslingsregion
Hardanger
Kommune
SAUDA
Posisjoneringskilde
GPS i smartPhone
Moh
965 
+/- nøyaktighet
16 meter
Laster kart