4 Snø observasjoner ved setermoen (Indre Troms/BARDU).
Observert av
Jonas.hansen@live.no
Kildeangivelse
Jeg har sett dette
Kompetanse
*** (Kurset observatør. Observatøren har erfaring med å vurdere snøskredfare. Observatøren har grunnleggende kurs eller tilsvarende erfaring om bruk av regObs og Varsom. Kompetansen tilsvarer NVE sitt nivå 4a.)
Tidspunkt observert
13. januar 2019 kl. 14:47
Tidspunkt registrert
Sist endret

Skjul alle     Vis alle
Del på Facebook
Del på Twitter
Del på E-post
Skredfarevurdering
Skredvurdering
Snødekket er tydelig påvirket av mildværet som har vært, det er dannet flere skare/islag i snødekket. finner mye is og kantkorn ved bakken. vannskelig ov påvirke det svake laget, selv om det ikker er noen tegn til drønn, sprekker og propagering på stabilitetstest kan det ventes noe mer ustabil snø fra 600 moh og opp til 1300 moh. (vindpåvirket snø) faregrag 3
Utvikling
kan fortsatt forvente naturlig utløste skred, mye snø i det siste kombinert med vind har dannet fokksnø i høydet, forventes at det stabiliseres nå som det kommer værskifte. dannelse av kantkor kan forekomme da vi har en fuktsperre pga midlvær. uvist om dette har slått til i høyden(men trolig)
Faregrad
faregrad 3 Betydelig
Varselets riktighet
Varslet faregrad er riktig
Kommentar
jeg fikk ikke kommet over så veldig høyt over tregrensen pga mye tåker og lavt skydekke. det klarner til nå klokken 15. ser mye stein og koller på østvent side av storala. gikk naturlig utløste skred for noen dager siden.
Snøprofil

Lagdeling
7 observert


FGrainform4FGrainsize [mm]1FLWCPDensity[kg/m³]KStabilityTestsI806040200Depth [cm]Temperature [°C]ie1DdidiaDCreated with niViz on 2019-12-09T12:18:00

Notater
Tekst
snøprofiler kommer ila dagen.
Stedsinformasjon
Laster kart
wait image
Stedsnavn
setermoen
Varslingsregion
Indre Troms
Kommune
BARDU
Posisjoneringskilde
Klikk i kart på regObs
Moh
492 
+/- nøyaktighet
100 meter
Laster kart