5 Snø observasjoner ved (Nordenskiöld Land/SVALBARD).
Del på Facebook
Del på Twitter
Del på E-post
Faretegn
Type
Kommentar
Fersk vindtransportert snø
Område: I denne fjellsiden. Beskrivelse: Det har blåst inn noe snø de siste timene, men ikke de store mengdene. Vestsiden av øvre snøgjerde har fått fersk fokksnø. Der har "puta" vokst noe siden lørdag formiddag. Synker ned til kne noen plasser i den nye myke fokksnøen.

Copyright
Martini@unis
Kommentar
Kraftig vind på 200 moh, men lite snø som blir transportert, sikt langs bakken ca 70m -100m, refleks fra snøstasjon kan sees i lyskjegla
Skredaktivitet
Dato
06.01.2019
Antatt tidsrom
0-23
Antall skred
Ingen skredaktivitet
Værobservasjon
Temperatur
-6,00 °C
Vindhastighet
14,0 m/s
Vindretning
Fra sørøst
Skydekke
100 %
Kommentar
Vinden har tatt seg opp de siste par timene, som varslet. Noen snøbyger i korte perioder, lite nedbør de siste par timene lokalt i Longyearbyen.
Snødekke
Snøfokk
Moderat snøfokk
Snøfuktighet
Tørr
Snødekkehardhet
Skare
Kommentar
Det som er av snø er hardbanket av vind på losisden av Sukkertoppen. For det meste avblåst og is. Noen lokale områder med fokksnø mot vest (mer i le) på veien opp mot øvre løsneområde. Har gått igjennom myk og hard fokksnø, den virker stabil og får ikke noe særlig oppsprekking rundt beina, tråkker heller ikke ut noe flak av størrelse. Har vært opp til nedre kant av øvre løsneområde på Sukkertoppen. Denne deeln har fått noe snølast siste døgn, ifølge målestasjon ca 10 cm. Det har ikke lastet inn noe mer snø i skredbanen ned mot vei 228. Heller ikke lastet inn noe mer snø av betydning over vei 222 siden obs tur i dag tidlig. Gruvefjellet, vind fra øst i området ved skolen, vanskelig pga. sikt å si om det har vært noen endringer. Vind dreier på Vestlig i Nybyen. Noen små fonner har lagt seg over veien opp mot nybyen. Pga. sikt så er det vanskelig å si om det er noen store endringer med tanke på innblåst snø siden i dag tidlig.

Copyright
Martini@unis
Kommentar
Sukkertoppen fra vei 228
Copyright
Martini@unis
Kommentar
Mot øvre snøgjerde på Sukkertoppen
Notater
Tekst
Opplysning fra person som har kjørt Vindodden - Longyerabyen i forrmiddag. Noe fonner over scootersporet i Sassendalen og Eskerdalen som viser at vinden har flyttet på noe snø (kjørte ut på fredag) Scootersporet godt synnlig det meste av turen. Ved Jernsenga og inn til byen ingen endringer siden fredag ettermiddag (dvs ikke fonner eller tegn etter transportert snø). Dette tyder på lite løssnø tilgjengelig for vindtransport.
Stedsinformasjon
Laster kart
wait image
Varslingsregion
Nordenskiöld Land
Kommune
SVALBARD
Posisjoneringskilde
Klikk i kart i regObs-app
Moh
262 
+/- nøyaktighet
Eksakt
Laster kart