6 Snø observasjoner ved (Voss/VIK).
Del på Facebook
Del på Twitter
Del på E-post
Faretegn
Type
Kommentar
Fersk vindtransportert snø
Til tider kraftig snøfokk. Men også perioder med mindre. Men til tider dårlig sikt i fjellet pga snøfokk og så oppi noen skar, og føyken står høyt opp i lufta.
Ferske sprekker
For sprekker på småe skavler.

Copyright
Siggen@obskorps
Kommentar
Liten skavel
Copyright
Siggen@obskorps
Kommentar
I området jeg gravde profilen.
Copyright
Siggen@obskorps
Kommentar
Sprekk men ingen/liten understøtte liten skavel. Innblåst snø.
Værobservasjon
Nedbørstype
Snø
Temperatur
-4,00 °C
Vindhastighet
10,0 m/s
Vindretning
Fra nordvest
Skydekke
100 %
Kommentar
Vinden var sterkere først på dagen, løya litt midt på dagen men fortsatt frisk bris. Så kom det opp i kuling igjen. Tempen har sunket 6-7 grader fra i går. Da var det pluss 2-3 nå i dag var det -4
Snødekke
Nysnø siste døgn
10 cm
Nysnøgrense
300 moh
Snøgrense
300 moh
Snøfokk
Kraftig snøfokk
Snøfuktighet
Tørr
Snødekkehardhet
Vindpakket hard
Kommentar
Vanskelig å si nøyaktig hvor mye nysnø som har kommet. Det snødde ned til ca 300moh på Vik siden. Plask regn i Vik sentrum nå i ettermiddag, frisk bris. Moderat til Kraftig snøfokk. I høyfjellet har vinden laget harde flak. Nysnøen har festet seg bra til fuktig overflaten den landet på. Temp sank utover nyttårsaften og snøen gikk gunstig over fra regn til snø, gradvis kaldere. Festet seg bra. Snøoverflaten består av mildværskaren fra nyttår i øst. Innblåst snø i vest. Og ellers avblåste rygger og topper.

Copyright
Siggen@obskorps
Kommentar
Mildværskare dette er en vest side
Copyright
Siggen@obskorps
Kommentar
Snødekke er avblåst mange steder og ned til mildværskare. Innblåste områder med fersk snø i øst heng.
Skredproblem

Tørre flakskred

Type svakt lag
Nedføyket svakt lag med nysnø
Avstand fra overflaten til det svake laget
Innen en halv meter
Utløsbarhet
Lett å løse ut
Størrelse på forventet skred
2 - Middels
Utbredelse løsneområder
Noen bratte heng
N
V
Ø
S
Eksposisjon
Utsatt høyde bunn
Høyde: 700 meter.
Kommentar
Fersk innblåst snø. Men den snø jeg sjekket i dag, virker ikke som den kan lage store skred. Er godt festet til underlaget og tilhverandre. I høyfjellet er har kraftig vind laget harde flak. Så overgang skog høyfjellet der flakene fortsatt er myke er trolig mest utsatt terreng. Det er tydelig forskjell på lo og le. Med avblåst til mildværksare i lo, vest. Og innblåst fersk snø i le, Øst.
Skredfarevurdering
Skredvurdering
Kort skitur. Etter kraftig vind, sterk kuling og regn til 1100moh på Nyttårsaften. ( Snøen er preget av mildvær trolig betydelig høyere, 1300-1400moh). Sank luft tempen utover kvelden, det gikk over til snø. Fortsatt kraftig vind, denne snøen har festet seg godt til underlaget. Men noen plasser har det blåst inn betydelig mengder ca 1 meter snø. Men virker som noe "seig" og for ingen faretegn i den, bortsett fra småe skavler som man lett tråkker ut. Høyfjellet lager vinden harde flak, mens overgang skog høyfjell, kan flakene være mykere og lettere å løsne skred her. Anser snødekke under denne ferske snø som stabil. Men har ikke vært høyere enn 1100moh. Men mildværet har trolig påvirket snøen høyere enn det, og snøen over evt kantkorn er trolig hard. Dermed vanskelig å påvirke det.
Utvikling
Innblåst fersk fokksnø fra 1 nyttårsdag vil være skredproblemet, denne snø stabiliseres ganske så rask. Men overgang skog høyfjellet der flakene er myke er trolig mest utsatt. I høyfjellet blåser det frisk og flakene blir hardere og krever mer enn en skiløper for å få ut skred.
Faregrad
faregrad 2 Moderat
Kommentar
Jeg landet på fg 2 i dag. Pga synes at denne ferske fokksnø hadde stabilisert seg ganske så bra. Andre observatører ville nok ha landa på fg 3.
Snøprofil


Fotograf
Siggen
Copyright
Siggen
Kommentar
Profilen er gravd der det hadde blåst inn svært mye snø. 930moh. Øst. -4 i luften. Gravd i den lille timen været var litt roligere. Ellers i dag føyker og blåser det så profil graving er krevende.
Stedsinformasjon
Laster kart
wait image
Varslingsregion
Voss
Kommune
VIK
Posisjoneringskilde
Klikk i kart i regObs-app
Moh
920 
+/- nøyaktighet
Eksakt
Laster kart