5 Snø observasjoner ved (Voss/VIK).
Del på Facebook
Del på Twitter
Del på E-post
Værobservasjon
Nedbørstype
Snø
Temperatur
-3,00 °C
Vindhastighet
5,0 m/s
Vindretning
Fra sørvest
Skydekke
100 %
Kommentar
Snør ganske så bra nå i kveld. Blåste noe mer enn 5ms borte ved parkering riksveien.
Snødekke
Nysnø siste døgn
7 cm
Nysnøgrense
300 moh
Snøgrense
700 moh
Snøfokk
Lett snøfokk
Snøfuktighet
Tørr
Snødekkehardhet
Litt tørr løssnø (1-10cm)
Kommentar
Vanskelig å si hvor mye snø som har kommet. Men snør fortsatt og snør ganske så bra. Snøen blåser inn i øst sektor. 0 grensen lå rundt 250moh på Vik siden av Vikafjellet. Og du treffer ikke på snø før du nærmest er på fjellet. Så snøgrense på 700moh er det nok. Men lite snø der. På 880moh utenfor hytten her er det 48cm på nærmest flatt mark.
Skredproblem

Tørre flakskred

Type svakt lag
Nedføyket svakt lag med nysnø
Avstand fra overflaten til det svake laget
Innen en halv meter
Utløsbarhet
Svært lett å løse ut
Størrelse på forventet skred
2 - Middels
Utbredelse løsneområder
Ikke gitt
N
V
Ø
S
Eksposisjon
Utsatt høyde topp
Høyde: 700 meter.
Kommentar
Kun gått fra parkering til Målsethytten. Men nå i kveld gjelder dette. Kan også løse på hard skarelag. Usikker på ved hvilken høyde dette skarelag gir seg.
Skredfarevurdering
Skredvurdering
Kun gått fra parkeringsplass til denne Målsethytten. Det er mørkt, hodelykt lys. Vest sider virker veldig avblåst. Skarelag (kun vært til 900moh) under fersk nysnø som kommer nå. Legger seg i øst sider.
Utvikling
Skredfaren er stigende å økende utover dagen. Meldt mer ganske så mye, nedbør og skal gå over til regn. Vinden skal også øke så først på dagen vil vi få tørre skred, som så går over til våte. Da forventer at denne nysnø vil løse som våte løssnøskred, sannsynlig det. Har for lite oversikt over hva som evt skjer når regn trenger ned i dekke. Her på 880moh finner jeg moist kant under skarelag. Så tenker vi har tørr kant et sted høyere opp. Får vi regn ned i dette, får vi våte flak. Disse kan bli str 3-4 skred. Mulig det er for lite snø her for str4. Så vi ligger et sted mellom fg 3-4. Her utenfor hytten er det jo bare 48cm snødybde på 880moh. Våte flakskred er veldig vanskelig å si om det skjer og når de skred evt går. Faren for våte skred avtar relativt rask når kulde igjen kommer. Men regn kan bruke litt tid på å trenge ned. I dag f.eks er det jo fortsatt moist her på 880moh. Men -3 i luften. Tenker sannsynlig for våte løssnøkred og mer mulig for våte flak. Litt avhengig av mengde regn som kommer selvsagt.
Faregrad
faregrad 0 Ikke vurdert
Snøprofil


Fotograf
Siggen
Copyright
Siggen
Himmelretning
Ø
Kommentar
På en liten kul i terrenget utenfor hytten her. Øst 880moh. - 3 i luften, snør ganske så bra. Sport føyker lett igjen. Blåser mellom 5-10ms på den korte tur vi gikk i kveld. Fra SV. Stabilitest testen virker egentig ikke når vi har så harde lag over. Men jeg skulle se om bruddet spredde seg, men gjorde ikke det. Er trolig litt for fuktig, men gjorde kun en ECT. Satte spaden bak blokka et anna sted og da kom den bare jeg satte spaden bak, men den blokka var kun 30cm*30cm. Høyere opp der dette kantlaget er tørt. Kan det spre brudd tenker jeg.
Stedsinformasjon
Laster kart
wait image
Varslingsregion
Voss
Kommune
VIK
Posisjoneringskilde
GPS i smartPhone
Moh
865 
+/- nøyaktighet
24 meter
Laster kart