2 Snø observasjoner ved (Lyngen/BALSFJORD).
Observert av
KMJohnsen
Kompetanse
* (Observatøren kan det grunnleggende for å vurdere snøskredfare. Observatøren er ikke kurset om hvordan regObs og Varsom formidler snøskredfare. Kompetansen tilsvarer NVE sitt nivå 4ai.)
Tidspunkt observert
12. mars 2017 kl. 14:58
Tidspunkt registrert
Sist endret

Skjul alle     Vis alle
Del på Facebook
Del på Twitter
Del på E-post
Skredhendelse
Punkter i kart
Start punkt Skredet startet her Stopp punkt Skredet stoppet her
Ca tid da skredet gikk
12.03.2017 14:58
Skredtype
Tørt flakskred
Størrelse
3 - Store
Skredutløser
Ski eller skuter utløst
Høyde i utløsningsområde
978
Terrengtype i løsneområdet
Leområder
Høyde i stoppområde
798
Svaktlag
Nedsnødd eller nedføyket overflaterim
Bruddhøyde
80,00 cm
Bruddbredde
200,00 m
Kommentar
Skredhendelsen skjedde i bolleformasjonen mot Blåtind (Sovende soldat) som angitt i kartet. Gruppe på fem mennesker på på ski løste ut skred på vei ned fra toppen. Den ene (eller var det to?) var i terreng estimert til være mellom 35-40 grader da de løste ut skredet som gikk i retning mot 3-4 personer som var i samme gruppe. Disse personene rakk såvidt å komme seg ut av skredbanen før skredet kom. På avstand var det tydelig vindpåvirket snø (bølgeformasjoner) i bratthenget (konveks) der skikjørere løste ut skredet, med endel synlige steiner hvor skredet startet. Bruddkanten var på tykkeste vurdert rundt 1 meter på avstand. Det var 3-4 personer, i forkant av skredhendelsen, som hadde kjørt ned i midten av bolleformasjonen uten å trigge noe skred. Den første som kjørte ned var alene på tur. Som observatør/obseratører til hendelsen på avstand, og i ettertid, er det enkelt å peke på hva som gikk galt. Intensjonen med denne lille rapporten fra den overnevnte hendelsen gjøres ikke for å henge ut de involverte, men i størst mulig grad å gjøre andre folk oppmerksom på skredfare, terrengvalg og gruppedynamikk.
Ulykke / Hendelse
Beskrivelse
Skredhendelsen skjedde i bolleformasjonen mot Blåtind (Sovende soldat) som angitt i kartet. Gruppe på fem mennesker på på ski løste ut skred på vei ned fra toppen. Den ene (eller var det to?) var i terreng estimert til være mellom 35-40 grader da de løste ut skredet som gikk i retning mot 3-4 personer som var i samme gruppe. Disse personene rakk såvidt å komme seg ut av skredbanen før skredet kom. På avstand var det tydelig vindpåvirket snø (bølgeformasjoner) i bratthenget (konveks) der skikjørere løste ut skredet, med endel synlige steiner hvor skredet startet. Bruddkanten var på tykkeste vurdert rundt 1 meter på avstand. Det var 3-4 personer, i forkant av skredhendelsen, som hadde kjørt ned i midten av bolleformasjonen uten å trigge noe skred. Den første som kjørte ned var alene på tur. Som observatør/obseratører til hendelsen på avstand, og i ettertid, er det enkelt å peke på hva som gikk galt. Intensjonen med denne lille rapporten fra den overnevnte hendelsen gjøres ikke for å henge ut de involverte, m
Aktivitet
Topptur
Skadeomfang
Nestenulykke
Observasjonstype
Snø
Stedsinformasjon
Laster kart
wait image
Varslingsregion
Lyngen
Kommune
BALSFJORD
Posisjoneringskilde
Klikk i kart i regObs-app
Moh
1024 
+/- nøyaktighet
Eksakt
Laster kart